Varmluftsinstallation

Trebolit E-LIT

Trebolit E-LIT, det enda 100% varmluftsmonterade tätskiktet

Trebolit presenterar E-LIT, nästa generations varmluftsinstallerade tätskikt. Utvecklat för att möta de mest krävande behoven, erbjuder E-LIT en oslagbar kombination av prestanda, hållbarhet och miljövänlighet.

E-LIT är ett 100% varmluftsinstallerat tätskiktssystem som kan installeras på tak i känsliga miljöer där särskilda krav förekommer tex sjukhus, serverhallar, känslig industri mm. E-LIT har en kraftig stomme av polyester och en bitumenblandning(formula) som har optimerats för varmluftsinstallation. Mjuk och följsam på vintern och stabil och robust på sommaren. E-LIT har ett grafitgrått skiffer som ger ett elegant och sobert utseende. Produktens vikt är 4700g/m2.

Tätskiktssystem E-LIT består av fyra unika produkter, E-LIT M, RV, LA, QR som alla har specifika ändamål. E-LIT M installeras på alla ytor, E-LIT RV har två frilagda kanter, release på baksidan och används i ränndalar, den kan delas till kappor med frilagd kant, E-LIT LA är ”problemlösaren” som används vid detaljarbeten där det är svårt att komma åt eller man behöver en extra klibbig produkt, E-LIT QR för trätak har sandad baksida och har en klibbig 12 cm sträng bitumen i mitten som ersätter strängsvetsning på råspont. I systemet ingår även primer 9800 som används för att få extra vidhäftning i svåra förhållanden.

Färdiga, lättaktiverade remsom